Vastuullinen ihmisten johtaminen -kysely. Testaa organisaatiosi tilanne raportin ja työkalujen avulla.

5 vinkkiä executive-tason työnhakuun Miten löydän seuraavan johtotehtävän?

Miten yksittäinen johtaja voi varmistaa, että hänellä on paras mahdollinen tilaisuus löytää itselleen uusi johtotehtävä, kun se on ajankohtaista? Listasimme viisi vinkkiä executive-tason työnhakuun:

"Johdon rekrytoinnit kestävät siis pitkään – joidenkin arvioiden mukaan sopivan tehtävän löytäminen vie keskimäärin yli vuoden." AS3 Finland Oy

1. KIRKASTA MARKKINA-ARVOSI JoHTAJANA

Tutkimusten mukaan (esim. täällä ja täällä) ylin johto ja HR tekevät tällä hetkellä paljon töitä rakentaakseen toimivampia seuraajasuunnitelmia ja lisätäkseen potentiaalisten johtajien määrää organisaatiossa. Useimmiten johtotehtäviin halutaankin palkata ihmisiä, joilla nähdään pidemmän tähtäimen kasvupotentiaalia – ei vain sillä hetkellä tehtävään sopivaa hakijaa.

Asiaosaamisen lisäksi sinun kannattaakin kirkastaa omaa arvoasi johtajana. Hakija, joka tunnistaa oman johtamistyylinsä ja pystyy kertomaan esimerkkejä siitä, miten on onnistunut johtajana erilaisissa muuttuvissa tilanteissa, on vahvoilla näissä keskusteluissa.

2. YMMÄRRÄ OMAA MOTIVAATIOTASI ja ARVOJASI

Johtajan potentiaalisuus määritellään usein yhdistelmäksi osaamista, motivaatiota ja sitoutumista. Siksi johtotehtävää hakevan on tärkeää kirkastaa itselleen, millainen motivaatio hänellä on edetä urallaan: Mikä on sinulle tärkeää työssä? Millaiset arvot ohjaavat toimintaasi johtajana? Mitkä ovat ne tekijät, jotka juuri sinua motivoivat johtamisessa? Miten pitkälle itse haluaisit urallasi edetä?

Tällaisten asioiden miettiminen paitsi vastaa rekrytoijien kysymyksiin myös selkeyttää itsellesi, millaista paikkaa kannattaa hakea.

3. VERKOSTOIDU

Verkostoituminen voi joskus jäädä vaativissa johtotehtävissä työskentelevillä henkilöillä vähemmälle – koskaan ei tunnu olevan tarpeeksi aikaa. Verkostoitumista on hyvä tehdä tietoisesti ja varmistaa, että sille on aikaa silloinkin, kun ei ole aktiivisesti etsimässä työtä.

Toisaalta työtä hakiessa on hyvä pysähtyä miettimään ja kartoittamaan omaa verkostoa. Se voi olla laajempi kuin itse alkuun osaa edes ajatella. Verkostoaan voi kasvattaa paitsi ammatillisissa piireissä myös esimerkiksi vapaaehtoistyön tai harrastusten parissa.

4. OLE AKTIIVINEN

Monella johtotason työnhakijalla on kokemusta headhunterien kanssa toimimisesta. Olet ehkä päätynyt nykyiseen tai johonkin aikaisempaan tehtävään headhunterin yhteydenoton kautta. Aktiivisen johtotason työnhakijan on hyvä olla yhteydessä headhuntereihin – erityisesti, jos heitä löytyy omasta verkostosta.

Toisaalta on erittäin tärkeää muistaa, että headhunterin tehtävänä ei ole löytää töitä työnhakijalle. Hänen tehtävänsä on löytää mahdollisimman hyvä kandidaatti asiakasorganisaation tehtävään. Älä siis koskaan ajattele, että headhunter tekee työnhaun puolestasi!

5. OLE KÄRSIVÄLLINEN

Johdon tehtäviä on vähemmän kuin asiantuntijoiden ja esimiesten tehtäviä. Niihin liittyvät rekrytoinnit ovat kalliita ja niissä tehdyt virheet vielä kalliimpia organisaatioille. Johdon rekrytoinnit kestävät siis pitkään – joidenkin arvioiden mukaan sopivan tehtävän löytäminen vie keskimäärin yli vuoden. Ole kärsivällinen ja hyödynnä aikasi työnhakijana varmistamalla, että yllä olevat neljä kohtaa ovat varmasti kunnossa!

Lue myös Niklas Savanderin omakohtaiselle kokemukselle perustuvat vinkit!