Coach taskussasi - Lue uudenlaisesta vaikuttavasta coachingista ja varaa demo!

case executive outplacement Uuden työn löytäminen vie aikaa - myös johtotasolla

Niklas Savander, AS3:n executive outplacement valmennettava istuu mietteliäänä.

Nokian entinen Executive Vice President Niklas Savander tiesi pitkään, että hänen ja Nokian tiet tulisivat erkanemaan. Työmäärä, jota uuden johtotason paikan löytämiseen vaadittiin, yllätti hänet silti.

"Kun viimeinen päiväni koitti, tunsin oloni aika oudoksi. Vaikka päätös oli omani, ja olimme järjestelleet asiat hyvin, muutos oli silti valtava kun intensiiviset työpäiväni vaihtuivat elämään ilman ammatillisia tehtäviä tai liiketapaamisia. Tällaiseen muutokseen on vaikeaa valmistautua.” 

Neljän kuukauden rentoutumisen ja paineiden purkamisen jälkeen Savander aloitti työnhaun.

 ”Verkostoni kertoi minulle, että todennäköisesti uuden työn metsästykseen kuluisi 12-18 kuukautta. En voinut ymmärtää, miten aikaa voisi mennä enemmän kuin kaksi tai kolme kuukautta. Oli todellinen herätys huomata, että työnhaku vei minulta 14 kuukautta. Olisin työllistynyt nopeamminkin, jos olisin ollut valmis hyväksymään paikan, joka ei täyttänyt kaikkia kriteereitäni. Neuvoisin muitakin samassa tilanteessa olevia muistamaan, että sinun kriteerisi täyttävän paikan löytäminen vie enemmän aikaa kuin ehkä aluksi kuvittelet.”

”Tärkein neuvoni johtotason työnhakijoille on, että muodosta selkeä käsitys siitä, millaisena näet tulevaisuutesi. Sinun pitää tietää, millaisia mahdollisuuksia lähdet tavoittelemaan ja millaisille taas sanot suoraan ei. Minulle tämä askel oli kaikista työläin."

 

"Oli todellinen herätys huomata, että työnhaku vei minulta 14 kuukautta. Olisin työllistynyt nopeamminkin, jos olisin ollut valmis hyväksymään paikan, joka ei täyttänyt kaikkia kriteereitäni." Niklas Savander
executive outplacement kuvituskuva Niklas Savander katsoo kaukaisuuteen

“Listasin ne ominaisuudet, jotka ovat minulle tärkeitä johtotason tehtävässä. Näin varmistin omaa onnellisuuttani ja tyytyväisyyttäni tulevassa asemassani. Listani valmistelu vaati paljon ajatustyötä ja harkintaa aina siitä, miten maantieteellinen sijainti vaikuttaisi perhe-elämääni, siihen miten ammattimaista ja läpinäkyvää yrityksen hallituksen työskentely oli.”

Tämän tarkistuslistan, sekä pisteytysjärjestelmän avulla Savander kykeni harkitsemaan uudelleen joitain
yrityksiä ja hylkäämään jotkin vaihtoehdot. Päättäväisen, hyvin jäsennellyn ja tavoitteellisen toimintansa kautta Savander löysi itselleen oikean paikan Elekta yrityksen toimitusjohtajana. Sittemmin Savander on siirtynyt yhä uusiin haasteisiin. ”Osuin napakymppiin. Vaikka tavoittelinkin juuri tätä, en voinut uskoa, että onnistuisin näin hyvin.”

Teksti on julkaistu alunperin AS3:n 25-vuotisjuhlakirjassa.

OTA YHTEYTTÄ!

Kerro meille tietosi, niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian!